Uw vloer en wanden specialist
 

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Op deze manier wordt je huis verwarmd waardoor je ook in de winter met bloten voeten in je huis kunt rondlopen. Er bestaan verschillende vloerverwarmingssystemen:

Vloerverwarming infrezen

Infrezen is vooral geschikt wanneer je vloerverwarming wil leggen in een bestaande dekvloer. In dit geval worden er sleuven gefreesd in de bestaande dekvloer, waarna de buizen in deze sleuven gelegd kunnen worden.

Deze techniek biedt je dus de mogelijk om toch vloerverwarming aan te leggen in een bestaande vloer. Het gaat makkelijk en snel, en bovendien blijft de opbouwhoogte van je vloer gelijk. Ook zal je vloerverwarming snel opwarmen, omdat de buizen dicht bij de vloeroppervlakte liggen. Vloerverwarming infrezen wordt dus vaak toegepast bij casco projecten en renovaties. De voorwaarde is wel dat de dekvloer nog in goede staat moet zijn.

Vloerverwarming in de dekvloer 

Deze methode is het meest geschikt wanneer er nog geen dekvloer is gelegd. Als eerste wordt een laag isolatie aangebracht zodat er zo min mogelijk warmte aan de onderzijde van de leidingen verloren gaat. Dat kunnen isolatieplaten zijn van kunststof schuim maar vaak gebruikt men ook PUR schuim. De verwarmingsleidingen worden hierna met speciale Tacke clips aan het isolatiemateriaal geniet.

Indien het om een gewapende vloer gaat met metalen netten, bevestigt men de leidingen aan de netten zelf. In de handel zijn ook speciale noppenplaten verkrijgbaar waarin de leidingen geklemd kunnen worden.


Vloerverwarming elektrisch

Dit kan over de oude vloer heen worden gelegd en daarna kunnen wij de afwerkvloer aanbrengen. Daarom is deze vorm van vloerverwarming uitermate geschikt voor kleinere ruimten, waaronder de badkamer.

Een voordeel van een elektrische vloerverwarming is dat deze erg geringe opbouwhoogte heeft (vanaf 4mm) en deze kan verwerkt worden in de egaline en bouwen een afwerkvloer zoals  gietvloer of cementgebonden vloeren  aan te brengen.


Welk systeem is het beste?

De keuze voor een vloerverwarmingssysteem is persoonlijk. Welk systeem het beste voor jou is hangt af van je wensen. Ook de situatie is bepalend. In sommige gevallen heb je meerdere opties, maar soms ben je beperkt door de omstandigheden.

Zeker in een bestaande woning ben je afhankelijk van de mogelijkheden die er ter plekke zijn. Gelukkig zijn er meerdere systemen, zodat er altijd wel een vloerverwarming kan worden aangelegd, ook bij jou thuis.

Om een goede keuze te kunnen maken, kun je je het beste goed laten informeren en adviseren door onze specialisten. Die hebben voldoende kennis en ervaring. Jouw situatie wordt bekeken en je krijgt een vakkundig advies.

Benieuwd naar ons advies en naar de prijs van deze vloerverwarmingssystemen? Vraag dan via onderstaand formulier vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info