Uw vloer en wanden specialist
 

Het onderhoud van uw gietvloer

Na applicatie. 

   Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u de ruimte minimaal de eerste 48 uur na applicatie niet betreedt of bekijkt. Zo geeft u vuil en stof geen kans in de vloer te dwarrelen. Bij 20° Celsius is de gietvloer  na minimaal 48 uur weer beloopbaar en na 72 uur weer belastbaar. Wees de eerste zeven dagen na applicatie voorzicht met vochtbelasting. Na die periode is de vloer volledig uitgehard. Wanneer u de meubels op de vloer gaat plaatsen, voorzie deze dan van schone viltjes,  ons advies: schratchnomore  5% korting. Mochten er nog andere werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden dek de vloer dan goed af. Bijvoorbeeld door het plaatsen van stucloop zonder kleurstoffen, mocht stucloper vochtig zijn geworden verwijder dit dan direct. Houd uw vloer ook zo veel als mogelijk vrij van tape / plakband / lijm. 

Schoonmaken : droge reiniging 

 Droge reiniging van uw gietvloer is met name voor het verwijderen van het ergste vuil en stof.

   Gietvloeren zijn dankzij het gladde oppervlak goed schoon te maken met stofzuiger ( met parketborstel). U kunt er ook prima voor kiezen een swiffer te gebruiken.

Je kunt ook gebruik maken van een speciale gietvloerreiniger.  Dit ontvet de vloer, maar zal de vloeistofdichte toplaag niet aantasten. U mag ons altijd om advies vragen!

  

  Barbo gietvloeren zijn goed bestand tegen water, thee, koffie, andere niet-alcoholische dranken en alcoholische dranken maar dient wel binnen 20 minuten van de vloer te worden verwijderd.

Wat altijd helpt bij het onderhouden van een PU gietvloer is een goede schoonloopmat. Zo voorkomt u dat er kleine steentjes worden meegenomen over de vloer. Het veelvuldig verplaatsen van meubelen met ijzeren of metalen onderstellen is ook niet aan te raden. Til meubels bij voorkeur altijd eerst op voordat u ze verplaatst.

 

Gietvloer onderhoudsadvies in het kort

Samenvattend houdt u door de volgende richtlijnen aan te houden uw gietvloer mooi schoon:

·       Stofzuigen met een zachte borstel

·       Eenmaal per week dweilen met water, gebruik hiervoor een niet-chloorhoudend reinigingsmiddel 

·       Alcoholische dranken e.d. binnen 20 minuten opdweilen

·       Vilt onder uw meubels monteren (scratch no more)

·       Zware meubels niet teveel verplaatsen

·       Strepen van schoenzolen niet te lang laten zitten  
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info