...more than art

Onderhoud van uw gietvloer

Barbo gietvloeren hebben een gesloten topcoat, doardoor is de vloer bijzonder onderhoudsarm. Over het algemeen is stofwissen, stofzuigen (met een zachte borstel) en eenmaal per week moppen met water en een neutraal reinigingsmiddel voldoende. Gietvloeren zijn goed bestand tegen vloeistoffen zoals thee, koffie, wijn etc. Laat het echter niet inwerken en streef ernaar deze vloeistoffen binnen een half uur van de gietvloer te halen.

Wat altijd helpt bij het onderhouden van een PU gietvloer is een goede schoonloopmat. Zo voorkomt u dat er kleine steentjes worden meegenomen over de vloer en dat er kleine scheurtjes in de topcoating kunnen ontstaan. Het veelvuldig verplaatsen van meubelen met ijzeren of metalen onderstellen is ook niet aan te raden. Til meubels bij voorkeur altijd eerst op voordat u ze verplaatst of monteer onder de poten stevig vilt. Ook meubels met zwart rubberen wielen of dopjes kunnen voor streepvorming zorgen.

Als laatste onderhoudsadvies voor polyurethaan (PU) gietvloeren geven wij u mee dat streepvorming door rubberen schoeisel doorgaans altijd moeiteloos te verwijderen is, behalve als deze lang op de vloer aanwezig zijn omdat rubber de neiging heeft om in te drogen. Probeer dus altijd streepvorming tegen te gaan door ze snel te verwijderen met een doek en water .

Onderhoudsadvies in het kort

 

Samenvattend houdt u door de volgende richtlijnen aan te houden uw gietvloer mooi schoon:

  • Stofzuigen met een zachte borstel
  • Eenmaal per week moppen met water en een niet-chloorhoudend reinigingsmiddel
  • Koffie of alcoholische dranken binnen een half uur opdweilen
  • Vilt onder uw meubels monteren
  • Zware meubels niet teveel verplaatsen
  • Strepen van schoenzolen niet te lang laten zitten
 
 
 
 
@Copyright BARBO Vloeren 2016